Natūralios kosmetikos nauda

Natūrali kosmetika

Natūralios kosmetikos nauda

Šiandien rinkoje yra begalės įvairiausių odos priežiūros produktų. Vieni iš jų yra sintetiniai, o kiti – natūralūs. Pastaruoju metu pastebima, jog auga susidomėjimas natūralia kosmetika. Gręžiamės į gamtą ieškodami tiek sveikesnių produktų maistui, tiek kūno odai puoselėti. Ir tai džiugina. Vis dėlto, dažnas iš mūsų kartais sudvejojame: rinktis natūralią kosmetiką ar sintetinius produktus, kuriuose apstu cheminių, dažnai nepalankias odos reakcijas sukeliančių sudėtinių dalių.

Rodos, tai žinome daugelis. O ką žinome apie natūralią kosmetiką? Dažnu atveju – tikrai nedaug. Taigi toliau pateiksiu Jums pagrindinius natūralios kosmetikos privalumus.

Visų pirma, terminas „visiškai natūralus” reiškia, kad produktas neturi dirbtinių sudedamųjų dalių, kitaip sakant, sintetinių ar dirbtinių dažiklių. Tai yra tiesiog gamtoje esančių ingredientų derinys, kuriam sukurti paprastai reikia žolelių, šaknų, žiedų ir eterinių aliejų bei kitų natūralios kilmės medžiagų. Pavyzdžiui, bičių vaško, medaus..

Toliau, produktams, apibūdintiems kaip „natūralus”, nėra taikoma griežtų taisyklių ar specialių rekomendacijų. Visa tai leidžia daryti išvadą, kad natūraliu pagrindu sukurtos kosmetikos priemonės neturi šalutinio poveikio, kurį gali turėti sintetinėje kosmetikoje esančios medžiagos.

Ypač svarbus natūralios kosmetikos pranašumas tas, kad ji koreguoja odos problemą ne laikinai, o turi ilgalaikį efektą: padeda atstatyti sutrikusią odos pusiausvyrą, pasižymi apsauginėmis savybėmis. O kadangi didžioji dalis tokioje kosmetikoje naudojamų ingredientų yra augalinės kilmės, o augalai, kaip žinome, yra svarbiausias antioksidantų šaltinis žemėje, tokia kosmetika papildomai saugo odą nuo senėjimo procesų, UV spindulių poveikio, raukšlių ar pigmentinių dėmių atsiradimo.

Ir pabaigai… Ar žinote, jog natūrali kosmetika padeda tausoti mūsų gamtą? Ji nedalyvauja bandymuose su gyvūnais, o patys produktai reikalauja gamtinių, kartais itin paprastų, tačiau dėl to ne mažiau efektyvių ingredientų.

Gamta – neišsenkantis gyvybės ir grožio šaltinis, o mūsų oda – didžiausias kūno organas, kuris reikalauja ypatingo dėmesio ir priežiūros. Jeigu galime rinktis, rinkimės gyvybę tiesiai iš gamtos. Esu tikra, oda mums atsidėkos..

Palikti komentarą:

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *