Receptai

Šveičiamasis rožių ir cukraus skrabas

Ar kada nors bandėte tikrą šveitiklį? Ne laboratorijoje sukurtą, kuriame yra daug sintetinių priedų, o namuose pagamintus tikrus, natūralius produktus. Neįtikėtina, kaip cukrus ar druska su kitais natūraliais ingredientais gali drėkinti ir regeneruoti Jūsų odą!

Šį šveičiamąjį cukraus skrabą su rožių žiedlapiais yra lengva pagaminti. Tai tikras stebuklas sausai ir šerpetojančiai odai. Praturtintas rožių žiedlapiais ir burokėlių milteliais jis šveičia, maitina ir drėkina kūno odą. Oda tampa švelnesnė ir prisotinta drėgmės.

Kaip naudoti skrabą?

Sudrėkinkite odą šiltu vandeniu, taip tinkamai paruošite ją eksfoliacijai. Prieš aplikuojant skrabą nuplaukite odą dušo geliu. Po to švelniai įtrinkite kūno odą skrabu. Palaukite kelias minutes, leiskite odai pasisavinti gerąsias jo savybes. Po kelių minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Po skrabo patartina nenaudoti dušo gelio. Pakanka jį nuplauti šiltu vandeniu.

Kaip skrabas veikia?

Epidermio ląstelės ties membranos zona nuolat dalijasi, lėtai juda link išorinės dalies ir netenkant branduolio sukietėja. Sukietėjusios nusilupa nuo odos paviršiaus.
Odos ląstelės visiškai atsinaujina per 3-4 savaites. Skrabas pašalina negyvas odos ląsteles, todėl ji atrodo sveikiau. Atliekant šią procedūrą pagerinama kraujo cirkuliacija, oda yra pamaitinama ir sudrėkinama.

Norint tinkamai nušveisti odą, reikia naudoti ingredientus su didesnėmis dalelėmis. Siekiant išvengti bet kokių cheminių medžiagų naudojimo, reikia sutelkti dėmesį į natūralius ingredientus. Galime rinktis cukrų, druską ar smulkintus riešutų lukštus, maltą kavą.

Ingredientai:

128 g cukraus
43 g kokosų aliejaus
1 šaukštas sviestmedžio sviesto
32 g. bičių vaško
10 lašų eterinio rožių aliejaus (galite naudoti bet kokį jums patinkantį eterinį aliejų)
2 arbatiniai šaukšteliai rožių žiedlapių
2 arbatiniai šaukšteliai burokėlių miltelių

Jums prireiks: Silikoninės formelės

Paruošimo būdas:

1. Mažame, geriausiai nerūdijančio plieno dubenėlyje, kartu ištirpinkite kokosų aliejų, sviestmedžio sviestą ir bičių vašką.
DĖMESIO! Dubenėlio nekaitinkite ant tiesioginės ugnies. Įdėkite jį į puodą su karštu vandeniu.
2. Į ištirpintą masę įdėkite burokėlių miltelių. Viską išmaišykite.
3. Sudėkite rožių žiedlapius ir eterinį aliejų. Išmaišykite.
4. Maišant pamažu berkite cukrų. Nesupilkite viso cukraus iš karto, nes gali susidaryti gabalai.
5. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
6. Išpilstykite į silikonines formeles (kuo silikoninės formelės mažesnės, tuo patogiau naudoti)
7. Leiskite masei sukietėti. Tai gali užtrukti apie 24 h, priklausomai nuo silikoninių formelių dydžio. Sukietėjus, formeles išimkite, supakuokite į sviestinį popierių ir laikykite vėsioje vietoje.

Skrabo galiojimo laikas: iki vienerių metų.

Laikymo sąlygos: suvyniokite į sviestinį popierių ir laikykite vėsioje vietoje.

Pastaba: skrabą galima naudoti veidui ir lūpoms tuo atveju, jeigu jame bus mažiau abrazyvių cukraus dalelių, kadangi šiose zonose oda yra jautresnė ir plonesnė.